Resposta
No és cert. Si les adreces s'escriuen en aquest apartat els destinataris de les còpies són visibles.
Resposta
Efectivament. En aquest apartat hem d'escriure les adreces que no volem que apareguin explícites en el missatge que s'envia.
![]() |
||
|
![]() |
|
|||||
EL CORREU ELECTRÒNIC El correu electrònic es diferencia del correu postal pels elements següents:
Lestructura d'un missatge de correu electrònic consta de lencapçalament i del cos. Lencapçalament ofereix informació al receptor sobre qui envia el missatge i lassumpte de què tracta. Normalment hi trobem: el remitent (des de o, en anglès, from), el destinatari o destinataris del missatge (a o to), l'enviament de còpies de cortesia del missatge a altres remitents (cc), el tema del missatge (assumpte o subject) i la data en què s'envia el missatge. El remitent també pot enviar còpies ocultes del missatge (cco o bcc), una dada que no veu el destinatari principal. En el cos del missatge, a banda de la informació estricta que es vol comunicar, hi ha d'anar la salutació, el comiat i la signatura. Les salutacions i els comiats tendeixen a la informalitat; sovint hi ha formes com ara hola! o ei, per a la salutació, i au! o fins aviat, per al comiat. Per a les situacions formals sempren les fórmules conegudes del gènere epistolar tradicional: benvolgut company, benvolguda senyora, distingits senyors, etc. El fet de no incloure-hi la salutació i el comiat no suposa més informalitat ni més confiança; per això, per més informal que sigui un missatge de correu electrònic, són convencions de la comunicació que cal tenir en compte. Daltra banda, la informació s'ha destructurar en paràgrafs i s'ha d'exposar de forma clara i concisa.
Hi ha diferents possibilitats de fer referència a la informació rebuda prèviament, quan es respon un missatge de correu. Duna banda, es pot mantenir el missatge rebut com una citació i la resposta pot anar davant o darrere d'aquest text, o també es pot respondre un missatge per parts, intercalant la resposta en el text citat o en les parts que n'hem conservat. Daltra banda, per referir-se a una idea expressada en el missatge enviat, es pot emprar una forma lingüística de referència al missatge rebut, de forma explícita o implícita, com ara "quant al sopar de demà...", "del que em comentes sobre el treball...". Els gestors de correu electrònic marquen d'alguna manera el text reproduït del missatge original. Habitualment el trobem precedit de parèntesis angulars, però hi ha programes que recorren a codis de colors. Daltra banda, qualsevol usuari pot crear una llista de correu, que sidentifica amb un àlies, per agrupar adreces electròniques a les quals envia sistemàticament els mateixos missatges. Quan hi ha un grup de companys, amics, etc. a qui s'han d'enviar els mateixos missatges, la llista de correu esdevé molt útil, ja que estalvia la tasca dhaver d'escriure cadascuna de les adreces electròniques dels destinataris. Només cal escriure el nom de la llista, l'àlies, i el missatge arribarà a tots els destinataris que hi estiguin associats.
Fet i fet, leina més emprada dInternet és el correu electrònic, perquè té moltes possibilitats en lenviament de missatges, i permet adjuntar-hi fitxers de text, àudio, vídeo, etc., en un temps mínim denviament i de recepció. Per enviar còpies ocultes dun missatge de correu electrònic, en quin apartat cal escriure les adreces electròniques dels destinataris?
|