Resposta
No és cert. En aquest apartat cal analitzar totes aquelles dades que permetin justificar les conclusions a què s’ha arribat.
Resposta
Exacte. En aquest apartat cal analitzar totes aquelles dades que permetin justificar les conclusions a què s’ha arribat.
![]() |
||
|
![]() |
|
|||||
REDACCIÓ DEL DESENVOLUPAMENT El desenvolupament és la part nuclear de linforme, lapartat en què es presenten les dades obtingudes durant la investigació. Sorganitza en apartats, subapartats i paràgrafs que desenvolupen les dades obtingudes i les analitzen.
La informació que presenta aquest apartat ha de ser rellevant en relació amb el problema o tema que tracta linforme. De manera conscient o inconscient, lautor selecciona allò que considera rellevant en relació amb una intenció determinada. Que encerti en aquesta decisió dependrà sobretot de la rigorositat amb què hagi analitzat els elements que intervenen en la situació comunicativa: propòsit de lautor, context i expectatives dels lectors. La divulgació de coneixement implica la redacció dun text que els interessats en la problemàtica puguin consultar. Per garantir la transparència, linvestigador ha de fonamentar els constructes teòrics i explicitar els mètodes de recollida i anàlisi de dades. Els informes tècnics o científics es basen en treballs de camp, de laboratori o estadístiques. Cal fer constar en linforme els mètodes de recerca i recollida dinformació que shan utilitzat per obtenir la informació perquè els lectors puguin jutjar la fiabilitat de les dades i comprovar que les conclusions tenen uns fonaments sòlids. Shan de justificar, per tant, les fonts dinformació i els procediments utilitzats per recollir les dades i analitzar la informació.
Es presenten les informacions obtingudes , si cal, amb lajut de material gràfic que en faciliti lanàlisi i la interpretació. En aquest apartat, lautor ha de seleccionar la informació rellevant dentre tot el material recollit. És important que les dades que es proporcionen en el desenvolupament siguin coherents amb els objectius i les conclusions. El text daquest apartat se sol dividir en capítols, apartats o seccions, cadascun encapçalat amb un títol que en sintetitzi el contingut. Cal evitar epígrafs ambigus, com: Edat, Notes, Varis, etc. Lordenació de les idees dins el paràgraf ha de seguir un ordre lògic: del més al menys important; cronològic; dallò conegut al desconegut... En tot cas, cal que lautor destaqui les idees bàsiques i les situï en lloc preferent. Exemple Aquest apartat socupa de / exposa / interpreta...
Les dades shan dorganitzar i presentar de manera que el lector hi pugui accedir amb comoditat, per això convé resumir-les en llistes, columnes o gràfics. Si són molt extenses, es pot incloure un exemple en aquest apartat i especificar-ne els detalls en un apèndix.
Lús de recursos gràfics augmenta la llegibilitat del text i nil·lustra la informació. Elaborar-los és ben senzill, si es disposa dels programes informàtics adequats. Amb tot, no shan dutilitzar gratuïtament, ni com a elements ornamentals. Al contrari, només shan dutilitzar quan permetin la comparació i valoració de dades.
Lapartat dels resultats respon a la pregunta: què ha descobert la recerca? La resposta a la pregunta plantejada ha de ser tan clara com permetin les dades obtingudes en la investigació i els resultats han de ser fiables i significatius. Shan de descriure els descobriments principals de la investigació classificats i ordenats de manera sistemàtica. També shan dincloure els descobriments negatius que siguin representatius. Els descobriments i la seva anàlisi shan de descriure amb prou detall per justificar les conclusions, i el text ha de resumir les dades de les taules, evitant observacions equívoques del tipus "tendien a ser...", "mostrava tendències cap a..." Linforme ha de permetre a altres reprendre la investigació a fi de determinar-ne les errades o posar en dubte els resultats. En el desenvolupament de l’informe, cal analitzar només les dades més noves i innovadores.
|